Archief

2020

SOL
10

Martha

De stilte op straat past bij de zondag. Ik zit op een bankje op het plein en zie Gods gemeente aan mij voorbij gaan, ook Gerritsen in zijn rolstoel. Niemand kijkt mijn kant uit. Ik ken ze bij naam en ... lees meer..

JOOP EN ARIE
16

Zuster Marianne

De relatie met de verzorging is niet altijd even vriendschappelijk   Als Arie de fles pakt, wordt er op de deur geklopt en het volgende moment staat zuster Marianne in de kamer. ‘Wat zullen we nou k... lees meer..

JOOP EN ARIE
27

Maak kennis met ... part 2

Behalve de hoofdpersonen Joop en Arie komen we regelmatig twee familieleden van hen tegen en twee verzorgenden. Fien is het nichtje van ome Joop, Ton de zoon van Arie.   Bij De Schemering worden Fie... lees meer..

SOL
29

Wil je met mij trouwen?

Passagiers stoten elkaar aan. ‘Moet je nou eens kijken, wat romantisch.’Er wordt zelfs geklapt.Enkele jongens bonken op de ramen en roepen: ‘Zoenuh, zoenuh, zoenuh.’Afke kijkt naar de man die, gekniel... lees meer..

JOOP EN ARIE
45

Maak kennis met de hoofdpersonen

Maak kennis met de hoofdpersonen Joop en Arie. Ze zien elkaar dagelijks en kunnen het dan ook goed met elkaar vinden.   Als Arie zich omdraait om weer naar zijn eigen kamer terug te gaan, ziet hij J... lees meer..

JOOP EN ARIE
43

Antwoord van Ome Joop

Hoi Fientje, wat leuk om een kaart van jou te krijgen. Het is dan wel niet zo leuk als hier samen met jou koffie te drinken en gezellig te babbelen, maar dat gaan we vast en zeker snel inhalen.Goh, d... lees meer..

JOOP EN ARIE
43

Brief aan Ome Joop

Hoi ome Joop, Hoe gaat het? Ik baal ervan dat ik je nu niet op kan zoeken. Je behoort tot de risicogroep, zeiden ze bij de receptie. Het is beter dat je zo min mogelijk bezoek krijgt. Nee, daar wordt... lees meer..

JOOP EN ARIE
44

Joop en Arie

Wij, Fief en Ton Badhemd, zijn allebei lid van het schrijversforum Schrijven Online. Daar schrijven wij stukjes naar aanleiding van wekelijkse opdrachten van schrijfcoaches.Op de geplaatste stukjes on... lees meer..

SOL
37

Alarm

‘Hallo, met de politie?’‘ … ‘‘Ja, met mevrouw Strötmann. U moet snel langskomen, het gaat helemaal mis. Bij hem van hiernaast, op nummer 23.’‘ … ‘‘Op 21, ik woon ernaast. Strötmann, met o-umlaut en du... lees meer..

Overig
36

Anne

Het begint met vragen, tientallen vragen.Over mijn jeugd, mijn familie, waar ik opgroeide, vriendschappen, schoolloopbaan, werk, en uiteraard mijn seksleven. Mijn eerste ervaringen, masturberen, partn... lees meer..

SOL
75

Lieve Marianne

Lieve Marianne,  Ik lig heerlijk in de tuin te genieten van het lentezonnetje. De temperatuur is met 19 graden lekker warm voor de tijd van het jaar. Na het douchen heb ik een droog beschuitje gegete... lees meer..

SOL
74

Uitzicht

  Een harde klap tegen metaal klinkt door de nacht. Het licht van de straatlantaarn flikkert even en gaat dan uit.Daarna zie ik beweging. Iemand sluipt langs de auto van de buurman. lees meer..

SOL
88

Irene

Ik aarzel; hoe ga ik haar dit nu vertellen? Zou ze niet denken dat ik …Esina neemt mijn hoofd in haar handen, kust me op mijn voorhoofd en kriebelt me achter mijn oren en in mijn nek.‘Zoiets?‘‘Dit is ... lees meer..

SOL
84

Brief aan mevrouw Weterings

Lieve mevrouw Weterings, Nu we u tijdelijk niet meer kunnen bezoeken, schrijf ik u een briefje.Anders waren we komend weekend even aangewipt om te kijken hoe u het nu maakt. Ton stelde voor dat we u ... lees meer..

120W
94

Ware liefde

Zij schreeuwt als in doodsnood.Ik laat de theedoek vallen en snel naar de badkamer.‘Schatje, wat is er?’Esina staart met grote ogen naar de spiegel. Haar borsten dansen op het ritme van haar gejaagde ... lees meer..

SOL
89

Maandagochtend 9 maart 2020 06.30 u.

Hoi Alter, daar ben ik weer.Zaterdag met moeder boodschappen gedaan en samen gegeten. Genoten van haar ouderwets lekkere prakkie. Weer eens wat anders dan die opgeprikte dinertjes met belangrijke mens... lees meer..

120W
110

Verjaardagscadeautje kopen

‘Mijn nichtje wordt morgen acht en ze is gek op lezen en dieren. Heeft u daar iets voor?‘ ‘Er is net een nieuwe serie verschenen met verhalen en gedichtjes over allerlei dieren. Ook mooi geïllustreer... lees meer..

120W
113

Want je schrijft het altijd met een Hoofdletter

Urgentie was haar deel. Potten en pannen. De rapen gaar, wie eet ze nog?Trek je chokeknop helemaal uit. En je onderbroek, of nee, liever niet.Wanneer pierlala verdwijnt.Het zo koud hebben is geen leve... lees meer..

120W
99

Conflict beslecht?

Generaties lang is er recht van overpad om van de boerderij van Haitjema naar het weiland te komen, dwars door de boomgaard van Kolders.Haitjema stopt met boeren en wil op de wei een boerencamping ves... lees meer..

120W
122

Stichting TETE

In de kroeg raak ik in gesprek met een wat oudere man, Bill. Met zijn vetkuif, leren stropdasje en puntschoenen is hij blijven hangen in de jaren zestig.Ongevraagd, zoals dat gaat in kroegen, vertelt ... lees meer..

Poëzie
150

Echte liefde

Liefste, ik koester je loensende blikEn je stemgeluid als een kraai met de hikJe trage gang door je slepende voetWaardoor ik altijd op je wachten moetAls ik zie hoe de mensen naar je kijkenOns als het... lees meer..

SOL
100

Kak

Hij staat in zijn ondergoed voor de spiegel en legt zijn haren met Brylcreem glanzend in het gelid. Tevreden bekijkt hij het resultaat. Dan sprenkelt hij Old Spice op zijn wangen en snuift genietend d... lees meer..

SOL
129

Comeback

Hij weet het nog niet. Zij vermoedt het en hoopt stilletjes op een wonder.Maar ik ben er wel degelijk en ik weet alles.Ooit was ik de oma van hem, die nog niet weet van mijn bestaan.Nu ben ik een klom... lees meer..

Poëzie
152

Arona

‘Poëzie heeft geen normen. Poëzie danst op de maat van het ogenblik.’ Hugo Claus   Dank u wel, heer Claus.Normlosigkeit, mijn ding!Maar dansen niet.Maat dan weer wel;muzieken drinken met hun meervou... lees meer..

SOL
139

Uit elkaar

De deur wordt open getrokken, het licht gaat aan.Een gezicht komt naderbij.Half verscholen achter wallen met uitgelopen mascara glijden waterige ogen zoekend over iedere plank en lade.Een kneiterharde... lees meer..

Resultaten 1 - 25 van 25

Recente Artikelen

Archief