Archief

2020

SOL
304

De lucht in?

Vorig jaar zat ik met mijn broertjes in een doosje en ze vergaten mij als enige eruit te halen. Toen ze me vonden, bewaarden ze me voor dit jaar.Ik zag wel wat er met mijn broertjes gebeurde. Zij werd... lees meer..

SOL
351

Cathy

De zon doet vroeg zijn best dit jaar. Op het lege terras ga ik naast de cafédeur zitten.Cathy is er nog niet, ik bestel alvast een biertje.Als mijn tweede glas voor me staat, krijg ik een appje.Ben wa... lees meer..

SOL
340

Spanning

In de supermarkt trekt een vrouw mijn aandacht. Ze ziet er verzorgd uit en lijkt me aan de goede kant van de veertig. Met haar rode mantel, voorzien van een witte kraag, is ze op haar kerstbest geklee... lees meer..

SOL
337

Oek

Ik zit op de bank naast Oek. Dat is mijn vriend en hij is altijd bij mij, net zo lang als ik oud ben. Dat is zeker wel tien weken. Het kan ook meer dan tweehonderd jaar zijn. Ik weet niet alles.Oek zi... lees meer..

SOL
351

Pa leeft voort

Gezamenlijk tillen ze de kist uit de grote zwarte stationwagen op de baar.Zijn medewerkers kijken Bol vragend aan; hebben ze het door?Bol kijkt voor zich uit en op zijn teken begeleiden ze de kist met... lees meer..

SOL
366

Terugval

Het is rustig in het bos op deze zondag in oktober.Wij komen graag in deze groene oase genieten van de stilte en de boslucht. Bella vermaakt zich er prima; ze speelt met stokken, jaagt op konijnen en ... lees meer..

SOL
404

Zoon

Papa duwt mij keihard voor zich uit.Ik zit voorovergebogen op mijn knieën.Het karretje dat hij heeft gemaakt van een paar planken en het onderstel van een kinderwagen dendert onder mij over de stoepte... lees meer..

Overig
374

Ramptoerist

Kijk, daar is die aardige vrouw weer.Ze komt hier altijd haar boterhammetje opeten.Ik ga dan naast haar zitten en laat een langgerekt ‘miauw’ horen. Ze geeft me stukjes worst van haar boterham. Ze pra... lees meer..

Overig
275

Maaike

Als ik Tamara bij haar school heb afgezet, pak ik de brief die op mijn ontbijtbordje  lag. Ik moest me beheersen toen ik hem las. Tamara mocht niets merken.  Lieve Jeroen, je was altijd goed voor mij... lees meer..

SOL
504

Camping

Half twaalf. Gert komt zijn tentje uit en gaat de voortent van zijn ouders binnen. O, ze zijn er niet. Zeker boodschappen doen of zo.Op het aanrecht in de caravan ligt een briefje. Gert, we zijn naar... lees meer..

SOL
503

Spijt

Mijn Dolf was gewoonweg super!Zijn liefde voor mij was grenzeloos. Hij gaf me altijd attenties en strooide met complimentjes. Hij was mijn prins op het witte paard.Na ons eerste afspraakje bracht hij ... lees meer..

SOL
554

Tot de dood ons scheidt

Ik loop naar de portiersloge. Ik moet het toch proberen. Al is het maar voor één keer.‘Petrus, ik wil je wat vragen.’‘Wat is er, mijn kind?’‘Ik zou graag terug willen, voor heel even.’‘Waarom zou je d... lees meer..

SOL
565

Pijn

Iedereen wil me hebben, vasthouden.Er wordt aan me getrokken, van twee kanten.Er wordt om me gevochten.Ze gooien met me. Gelukkig heb ik meestal een zachte landing. In de kussens van de bank of iemand... lees meer..

Overig
600

Raveneik

Hij drinkt zijn blikje leeg en verfrommelt het met één hand.Verdomme, dat was de laatste. Burp … En nou nog wat te neuken.Hij gluurt tussen de takken naar het fietspad, niemand te zien.Hij ritst zijn ... lees meer..

JOOP EN ARIE
553

Romantiek

Romantiek is van alle leeftijden, maar soms is het fijn als een helpende hand wordt toegestoken.   Fien zit een beetje te spelen met haar eten. Hij merkt dat ze er niet helemaal bij is met haar geda... lees meer..

SOL
541

Gijs

Ik sta stil voor een etalage om te kijken hoe mijn haar eruit ziet.Ik houd mijn hoofd recht, draai het naar links en rechts en pak met duim en wijsvinger de plukken die langs mijn wangen omlaag vallen... lees meer..

JOOP EN ARIE
543

Opstand!

Een ware opstand in het verzorgingstehuis. De bewoners laten zich hun happy hour niet zomaar ontzeggen. ‘Ik zal u vertellen wat we aan het doen zijn, zuster Serpent,’ zegt Joop, aangemoedigd door de... lees meer..

SOL
624

Martha

De stilte op straat past bij de zondag. Ik zit op een bankje op het plein en zie Gods gemeente aan mij voorbij gaan, ook Gerritsen in zijn rolstoel. Niemand kijkt mijn kant uit. Ik ken ze bij naam en ... lees meer..

JOOP EN ARIE
568

Zuster Marianne

De relatie met de verzorging is niet altijd even vriendschappelijk   Als Arie de fles pakt, wordt er op de deur geklopt en het volgende moment staat zuster Marianne in de kamer. ‘Wat zullen we nou k... lees meer..

JOOP EN ARIE
562

Maak kennis met ... part 2

Behalve de hoofdpersonen Joop en Arie komen we regelmatig twee familieleden van hen tegen en twee verzorgenden. Fien is het nichtje van ome Joop, Ton de zoon van Arie.   Bij De Schemering worden Fie... lees meer..

SOL
615

Wil je met mij trouwen?

Passagiers stoten elkaar aan. ‘Moet je nou eens kijken, wat romantisch.’Er wordt zelfs geklapt.Enkele jongens bonken op de ramen en roepen: ‘Zoenuh, zoenuh, zoenuh.’Afke kijkt naar de man die, gekniel... lees meer..

Overig
568

Paul

Rita legt een arm om mijn schouder en laat haar voorhoofd even tegen mijn wang rusten.‘Mam, we moeten gaan. Kom je met ons mee? Je blijft toch wel een hapje eten?’‘Dat is lief, maar zet me maar thuis ... lees meer..

JOOP EN ARIE
587

Maak kennis met de hoofdpersonen

Maak kennis met de hoofdpersonen Joop en Arie. Ze zien elkaar dagelijks en kunnen het dan ook goed met elkaar vinden.   Als Arie zich omdraait om weer naar zijn eigen kamer terug te gaan, ziet hij J... lees meer..

JOOP EN ARIE
627

Antwoord van Ome Joop

Hoi Fientje, wat leuk om een kaart van jou te krijgen. Het is dan wel niet zo leuk als hier samen met jou koffie te drinken en gezellig te babbelen, maar dat gaan we vast en zeker snel inhalen.Goh, d... lees meer..

JOOP EN ARIE
601

Brief aan Ome Joop

Hoi ome Joop, Hoe gaat het? Ik baal ervan dat ik je nu niet op kan zoeken. Je behoort tot de risicogroep, zeiden ze bij de receptie. Het is beter dat je zo min mogelijk bezoek krijgt. Nee, daar wordt... lees meer..

JOOP EN ARIE
599

Joop en Arie

Wij, Fief en Ton Badhemd, zijn allebei lid van het schrijversforum Schrijven Online. Daar schrijven wij stukjes naar aanleiding van wekelijkse opdrachten van schrijfcoaches.Op de geplaatste stukjes on... lees meer..

SOL
616

Alarm

‘Hallo, met de politie?’‘ … ‘‘Ja, met mevrouw Strötmann. U moet snel langskomen, het gaat helemaal mis. Bij hem van hiernaast, op nummer 23.’‘ … ‘‘Op 21, ik woon ernaast. Strötmann, met o-umlaut en du... lees meer..

Overig
629

Julia

Mijn telefoon gaat en ik kijk op het scherm. Tim? Waarom belt hij mij?In een flits komen herinneringen naar boven. De guitige, blonde krullenkop en zijn vlotte babbel; hij kon een vegetariër nog een g... lees meer..

Overig
720

Anne

Het begint met vragen, tientallen vragen.Over mijn jeugd, mijn familie, waar ik opgroeide, vriendschappen, schoolloopbaan, werk, en uiteraard mijn seksleven. Mijn eerste ervaringen, masturberen, partn... lees meer..

SOL
669

Lieve Marianne

Lieve Marianne,  Ik lig heerlijk in de tuin te genieten van het lentezonnetje. De temperatuur is met 19 graden lekker warm voor de tijd van het jaar. Na het douchen heb ik een droog beschuitje gegete... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 44

Recente Artikelen

Archief