Archief

Augustus 2017

55W
765

Hè?

De eerste klap komt aan. Hij zag hem niet komen.De tweede weet hij te ontwijken door te bukken.De derde klap treft hem niet; hij stapt opzij.Toch gek, denkt hij, dat slaan. Zal ik ook eens?Hij balt zi... lees meer..

120W
804

Felicitatie

Ik moest nog twee jaar en een beetje.Die maak ik nog wel vol, dacht ik, ik heb tenslotte leuk werk en dito collega’s.En mogelijkheden tot afbouwen. Toen kwam ik in de medische molen, met allerlei ond... lees meer..

55W
771

Gewenning

Toen ik nog rookte kwam ik er nog wel eens.Vreemd hoe je sigaretten altijd op raakten na sluitingstijd. En sigarettenautomaten waren vaak leeg of stuk. Ja, wat moest je dan? Naar de kroeg, natuurlijk.... lees meer..

SOL
792

Dagje Scheveningen

Een man loopt voorbij.‘Auw’ klinkt het bij iedere stap die hij blootsvoets zet in het mulle strandzand. Zijn handen vol druipende ijsjes, zojuist gehaald in opdracht van vrouwlief en hun jengelende ki... lees meer..

120W
781

Scriptiebespreking

'Dag professor, juffrouw Staccato zei dat ik kon doorlopen.’ ‘Hm… ogenblikje, nog.’ … ‘Ja, eh… Denthagen, is het niet? Je komt voor je doctoraalscriptie, nietwaar? Tja, ik heb nog eens naar de opzet g lees meer..

SOL
787

1976

Ik kleed me uit en rol mijn bed in. Ik denk terug aan Y. Onze relatie-perikelen maakten vandaag tot een bijzondere dag, met een happy end. Opgelucht val ik in slaap.  Met een tevreden gevoel loop ik ... lees meer..

120W
783

Secretaresse

Het rode lampje van de intercom licht op. ‘Juffrouw Staccato, wilt u iets voor mij nakijken. Om drie uur komt die student langs voor zijn doctoraalscriptie. Ik kan zijn mailtje niet vinden, wilt u eve... lees meer..

120W
818

Hopeloos

‘Meneer, ik snap het nog niet.’ ‘Dat komt in de beste families voor, Jeanette. Kijk, een antecedent is datgene waarnaar wordt verwezen in een zin. Dus als je zegt ‘De leraar slaat zijn domme leerlinge... lees meer..

55W
734

Ochtend

Hij wordt langzaam wakker, alleen in het tweepersoonsbed.Hij geeuwt en rekt zich uit.De geur van koffie en toast komt hem tegemoet.Hij gaat snel naar de keuken, naar haar!Zij staat bij het aanrecht en... lees meer..

55W
746

Echt niet!

Zwoel kijkt ze over haar glas mijn kant op.Ik sidder bij de gedachte om met haar ...Ze doet er nog een glimlach bij, een knipoog.Het wordt me te veel, ik reken af en verlaat de kroeg.Ooit had ik haar ... lees meer..

SOL
808

Donders!

Onweer is herrie en lichtflitsen en dat laatste is dan mooi om te zien, een schouwspel waarvoor menigeen zijn bed uit gaat om voor het raam te kijken naar die bliksemschichten.Onweer is ook angst bij ... lees meer..

120W
770

Kip of ei

Het NOS-journaal legt uit hoe het nu verder moet met kippen, die na behandeling met een fout anti-bloedluismiddel geen voedselveilige eieren meer produceren. Als de kip jong genoeg is, op dieet zetten... lees meer..

120W
751

Henkie

‘Doe mij nog maar een neut, ome Joop.’ ‘Zou je dat wel doen, Henkie? Je ouwehoert al als een kut die de hik heeft. Nou vooruit, omdat jij het bent, Henkie. Nog één maar dan moet je wel wegwezen.’ Hen... lees meer..

Poëzie
774

Liever met die blonde

Snel levend en wellevend zeg ik okéAls je vraagt 'Ga je mee en zeg niet nee.'Samen langs de ramen, goed idee!Hoera, we gaan nu met zijn twee Geen geld weggooien aan flikflooien met die rooieDat zou m... lees meer..

Resultaten 1 - 14 van 14

Recente Artikelen

Archief